wej 7, TŻ, SEM III, mikro

Nie obrażaj więc mojej inteligencji poprzez czynione na pokaz zaniżanie własnej.

-dlaczego mieso ryb psuje sie szybciej niz stałocieplnych

 

 

 

-z 1g ziarna w rozcienczeniu 10^-1 wyroslo 98 kolonii, ile bylo komorek. jakos tak

 

 

 

-podac czynniki selektywne i wskazniki w podlozu Burzynskiej, Chapmana i żółci z zielenią jakąs tam :)

 

 

 

-zadanie z robieniem homogenizatu z miesa i rozciencznie 10^-5 obliczyc ile bylo komorek w 1g.

 

 

 

-co to sa halofile i jak je sie wykrywa

 

 

 

Trzeba bylo połączyć w pary czynniki z podłoża z wykrywanymi drobnoustrojami: np. Enterokoki-NaN3"

 

 

 

1.opisac sklad i działanie solanek

 

 

 

 

2. scharakteryzować gronkowce patogenne i jak je odróżnić od zwykłych

 

 

 

 

3.i zadanie z rozcienczen

 

 

 

1. Mikrobiologiczne przyczyny psucia się kiełbas

 

 

 

2. Charakterystyka enterokoków i jakie podłoże stosuje się do określania ich miana

 

 

 

3. Co to jest próba reduktazowa i jakie drobnoustroje są na nią odporne

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • alter.htw.pl
  • Powered by WordPress, © Nie obrażaj więc mojej inteligencji poprzez czynione na pokaz zaniżanie własnej.