Nie obrażaj więc mojej inteligencji poprzez czynione na pokaz zaniżanie własnej.
-dlaczego mieso ryb psuje sie szybciej niz stałocieplnych
-z 1g ziarna w rozcienczeniu 10^-1 wyroslo 98 kolonii, ile bylo komorek. jakos tak
-podac czynniki selektywne i wskazniki w podlozu Burzynskiej, Chapmana i żółci z zielenią jakąs tam :)
-zadanie z robieniem homogenizatu z miesa i rozciencznie 10^-5 obliczyc ile bylo komorek w 1g.
-co to sa halofile i jak je sie wykrywa
Trzeba bylo połączyć w pary czynniki z podłoża z wykrywanymi drobnoustrojami: np. Enterokoki-NaN3"
1.opisac sklad i działanie solanek
2. scharakteryzować gronkowce patogenne i jak je odróżnić od zwykłych
3.i zadanie z rozcienczen
1. Mikrobiologiczne przyczyny psucia się kiełbas
2. Charakterystyka enterokoków i jakie podłoże stosuje się do określania ich miana
3. Co to jest próba reduktazowa i jakie drobnoustroje są na nią odporne
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plalter.htw.pl