Nie obrażaj więc mojej inteligencji poprzez czynione na pokaz zaniżanie własnej.
wartosc wypiekowa maki ( nie pamietam dokldnie jakie bylo pytanie)
2 ile procent ma zoltko
2 ile procent ma bialko
3 co to gluten
4 błona witalinowa co oddziela
5 miedzy czym a czym jest komora powietrzna
6 co to jest patoka
7 jak sie nazywa miod skrystalizowany
8 temp pieczenia
9 temp samzenia na oleju
10 temp smazenia bez oleju
11 co to sa prezerwy
12 cholesterol w mieczakach i skorupiakach
13 co to jest latebra
14 straty przy gotowaniu
15 straty przy smazeniu
16 obrobka wstepna brudna
17 obrobka wstepna czysta
18 jaka witamina traci przy duszeniu czy pieczeniu
19 ile wapnia rozliny straczkowe
20 cos z witamina B1 ale nie pamietam w czym
21 NNKT ?!
22 zelazo
23 wpan
24 sod
25 estryfikacja
26 co wiaze w bialku biotyne
27 co chroni przed drobnoustrojami w bialku
28 Fitroncydy?!-sorry przepisuje z kartki :P
29 Gdzie tyrozynoza zmienia kolor
30 ktory miod ma najwiecej skladnikow minealnych
31 w ktorym miodzie najwiecej inhibin
32 co zmienia kwasny smak w slodki
33 slodziki sztuczne
34 ktory slodzik nie pochodzi od weglowodanow
35 co to felisowka
36 czas i temp blanszowania
1. słodzik niesyntetyczny
2. słodzik niewęglowodanowy
3. słodzik który zmienia kwaśny smak
4. coś o spadzi
5. odp patoka
6. odp krupiec
7. temperatura smażenia
8. temperatura pieczenia
9. temperatura smażenia bez tłuszczu
10. ubytek masy mięsa podczas pieczenia
11. ubytek masy mięsa podczas gotowania
12. najtłustsze warzywo
13. najwięcej tłuszczu (kotlet mielony, chipsy, frytki, pączek)
14. podrobem nie jest
15. procent żółtka w jajku
16. procent tłuszczu w żółtku jajka
17. procent białka w jajku
18. co wiąże biotyna
19. z czego komora powietrzna w jajku
20. co oddziela witelinowa
21. felisówka
22. najbardziej dietetyczna forma przygotowania
23. procent strat mięsa przy smażeniu
24. procent strat mięsa przy gotowaniu
25. blanszowanie
26. ile kcal w 100 g strączkowych
27. krótka pasteryzacja mleka
28. temperatura wewnątrz i na zewnatrz produkty
29. temperatura kleikowania skrobi
30. co ma powyżej 15% cukru
31. typ mąki w chlebie żytnim razowym
32. co ma gluten (prosa, soja, orkisz)
33. woda w mące
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plalter.htw.pl